Bardienst Instructies

Instructie bier tappen:

Openen, sluiten en alarm
Informatie over deze zaken ontvang je via de email wanneer je staat ingepland voor een bardienst.

Verlichting
Bij aanvang van je dienst alle verlichting bar, keuken en magazijn aandoen. Zodra het iets donker wordt alle andere verlichting aandoen. Bij afsluiten alle verlichting uitdoen. Check dan ook de verlichting in kleedkamers, toiletten en de tennisbanen.


Bijvullen
Controleer bij aanvang en einde van je dienst of alle koelkasten zijn aangevuld, ook de koelkast onder de tapinstallatie. Fusten vind je in de keuken onder het fornuis, alle andere flesjes in het magazijn. Wanneer je tijdens je dienst aanvult let erop dat je de nieuwe, niet gekoelde flesjes/fusten achter de koude zet. Bierflesjes staan ook koud in de grote koelkast in de keuken, gebruik deze voor bijvullen tijdens je dienst.
Vaatwasmachine alleen aanzetten bij drukke bardienst (tijdens weekend en competitie altijd aan) instructie staat op grote koelkast, anders glazen en kopjes met de hand afwassen.

Gezelligheid
Zet de radio aan, of andere leuke muziek via de MP3/telefoon aansluiting. Zet de TV alleen aan met bijzondere (sport)evenementen, tv kijken zoals thuis doe je ook niet in een gewoon café of restaurant. In de avond alle verlichting aan en zet kaarsjes op de tafels (binnen en buiten). Zet ook bakjes met gratis nootjes neer.

Schoonmaken
Zet bij mooi weer buiten asbakken neer zodat de peuken niet op de grond worden gegooid. Loop tijdens je dienst regelmatig met een blad en een doekje door de kantine en over het terras voor lege glazen en flesjes en maak de tafels schoon. Aan het einde van je dienst alles opruimen en afwassen, tafels afnemen en alle lege flesjes in de daarvoor bestemde kratjes. Vuilniszakken uit de keuken en eventueel andere afvalbakken vernieuwen (rol zakken ligt in de lade keuken) en wegbrengen naar de grote container bij de werkplaats (voor rijwielplek). Ook de lege (wijn)flessen en karton mogen in deze container worden gedaan.